Dermapen Enpitsu - Microneedling


ENPITSU-Japanska tehnologija Dermapena-Microneedlinga za vrhunske rezultate

Duboko regenerativni anti-ageing tretmani za

- zaštitu i obnovu kožnih stanica

- stimulaciju obrambenih sposobnosti kože.

Preporučujemo za : ublažavanje i smanjivanje bora, ublažavanje raznih ožilljaka (akne,operacije,opekotine…), pomlađivanje i zatezanje kože, smanjivanje hiperpigmentacijskih mrlja, ublažavanje strija...

ENPITSU je uređaj za "microneedling" sa sterilnim iglicama (12 i 36)od titanijuma i promijenjivim glavama.

Predstavlja najsigurniju,najbržu i najefektniju transdermalnu penetraciju aktivnih komponenti u kožu sterilnim mikroiglicama.

Enpitsu djeluje sistemom sitnih perkusija iglica (elektronički asistirano ) na dubini od 0.25 - 2.5 mm te tako na koži otvara tisuće mikro kanalića kako bi penetracija aktivnih komponenti - koktela bila što dublja a djelovanje jače.Također,dolazi do mehaničke stimulacije fibroblasta što povećava proizvodnju kolagena i elastina.

Kada se Dermapen koristi?

Najčešće se tretiraju ožiljci nakon akna,ali i hipertrofični ožiljci i keloidi te strije.Vrlo učinkovito se uklanjaju sitne bore,pigmentacijske mrlje poboljšava se tekstura i elastičnost kože.Možemo ju uvrstiti u još jednu nekiruršku lifting metodu.

Koje su prednosti Dermapena nad drugim metodama?

Značajno je jeftinija metoda od frakcijskih laserskih postupaka s kojima se često uspoređuje zbog svoje učinkovitosti i načina djelovanja.Nije potreban oporavak,odnosno već nakon dva dana se crvenilo i ljuskanje smiruju.Dakle,traumatizacija kože je svedena na minimum,a cijeljenje je bez ožiljaka uz stimulaciju produkcije kolagena i lifting efekt.Moguće je tretirati teško dostupne regije kao oko očiju,usana i nosa a bez mogućih oštećenja.Postupak je gotovo bezbolan.

Može li se Dermapen kombinirati s drugim tretmanima?

Kombinacijom sa drugim metodama kao što su kemijski pilinzi ,mikrodermoabrazije,plasmapen tretmani te PRP,injektibilne metode,rezultati će biti još impresivniji.

Ovisi o indikaciji a vrlo često je samo Dermapen dovoljan.

Kako se izvodi tretman?

Kod dolaska svakako se lice i vrat dobro očisti ,napravi enzimatski piling te dijamantna mikrodermoabrazija ili ultrazvučna špatula ovisno o potrebama.Koža se potom dezinficira ,nanosimo koktel sterilnih seruma Utsukusy medical (Age-killer-nadomjestak botoxu,Vitaminski koktel,Hijaluronska kiselina,za učvrćavanje,depigmentacijski te kolagenski koktel) te započinjemo sa tretmanom Dermapena.Nakon tretmana ,kožu smirujemo sa prilagodjenom  Utsukusy maskom .Za kraj nanosimo dermokozmetiku za hidratizaciju i zaštitu.

Za najbolje rezultate potrebno je ponoviti tretman svakih 4-6 tjedana.

Oporavak - taj dan ,lice će biti crvenkasto i osjetljivije.To je normalna reakcija i u roku 1-2 sata stanje se ublaži a nakon 24 sata posve se normalizira.Dobiti čete upute kako se njeguje koža nakon tretmana a prva dva dana ne koristite šminku ,te izbjegavati sunce i solarij.

Treba obavezno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.