Dermapen


Dubinska obnova kože najuspješnijim tretmanom


ENPITSU-Japanska tehnologija Dermapena -Microneedlinga za vrhunske rezultate

Duboko regenerativni anti-ageing tretmani za:

- zaštitu i obnovu kožnih stanica

- stimulaciju obrambenih sposobnosti kože.

Preporučujemo za: ublažavanje i smanjivanje bora, ublažavanje raznih ožilljaka (akne, operacije, opekotine…), pomlađivanje i zatezanje kože, smanjivanje hiperpigmentacijskih mrlja, ublažavanje strija...

ENPITSU je uređaj za "microneedling" sa sterilnim iglicama (12 i 36) od titanijuma i promijenjivim glavama.

Predstavlja najsigurniju,najbržu i najefektniju transdermalnu penetraciju aktivnih komponenti u kožu sterilnim mikroiglicama.

Enpitsu djeluje sistemom sitnih perkusija iglica (elektronički asistirano) na dubini od 0.25 - 2.5 mm te tako na koži otvara tisuće mikro kanalića kako bi penetracija aktivnih komponenti - koktela bila što dublja a djelovanje jače. Također, dolazi do mehaničke stimulacije fibroblasta što povećava proizvodnju kolagena i elastina.

Kada se Dermapen koristi?

Najčešće se tretiraju ožiljci nakon akna, ali i hipertrofični ožiljci i keloidi te strije. Vrlo učinkovito se uklanjaju sitne bore, pigmentacijske mrlje poboljšava se tekstura i elastičnost kože. Možemo ju uvrstiti u još jednu nekiruršku lifting metodu.

Koje su prednosti Dermapena nad drugim metodama?

Značajno je jeftinija metoda od frakcijskih laserskih postupaka s kojima se često uspoređuje zbog svoje učinkovitosti i načina djelovanja. Nije potreban oporavak, odnosno već nakon dva dana se crvenilo i ljuskanje smiruju. Dakle, traumatizacija kože je svedena na minimum, a cijeljenje je bez ožiljaka uz stimulaciju produkcije kolagena i lifting efekt. Moguće je tretirati teško dostupne regije kao oko očiju, usana i nosa a bez mogućih oštećenja. Postupak je gotovo bezbolan.

Može li se Dermapen kombinirati s drugim tretmanima?

Kombinacijom sa drugim metodama kao što su kemijski pilinzi, mikrodermoabrazije, plasmapen tretmani te PRP, injektibilne metode, rezultati će biti još impresivniji.

Ovisi o indikaciji a vrlo često je samo Dermapen dovoljan.

Kako se izvodi tretman?

Kod dolaska svakako se lice i vrat dobro očisti, napravi enzimatski piling te dijamantna mikrodermoabrazija ili ultrazvučna špatula ovisno o potrebama. Koža se potom dezinficira, nanosimo koktel sterilnih seruma Utsukusy medical (Age-killer-nadomjestak botoxu, Vitaminski koktel, Hijaluronska kiselina, za učvrćavanje, depigmentacijski te kolagenski koktel) te započinjemo sa tretmanom Dermapena. Nakon tretmana, kožu smirujemo sa prilagodjenom Utsukusy maskom. Za kraj nanosimo dermokozmetiku za hidratizaciju i zaštitu.

Za najbolje rezultate potrebno je ponoviti tretman svakih 4-6 tjedana.

Oporavak - taj dan, lice će biti crvenkasto i osjetljivije. To je normalna reakcija i u roku 1-2 sata stanje se ublaži a nakon 24 sata posve se normalizira. Dobiti ćete upute kako se njeguje koža nakon tretmana a prva dva dana ne koristite šminku, te izbjegavati sunce i solarij.

Treba obavezno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.