Masaže


Masaža lica, vrata i dekoltea, masaža leđa, masaža vlasišta, Gestal, vezivno-refleksna, ručna limfna drenaža nogu i trbuha, iz bočnog položaja za trudnice, Raindrop, detox nogu-šećernim gelom, deep healing masaža leđa, aromamasaža, refleksna mas.stopala, Maderoterapija, masaža za parove, četveroručna masaža....


Gestal - duboka mišićna dekontrakcija

Ova tehnika omogućava dubinsku ralaksaciju čitavog organizma. Specifičnim, sporim pokretima djelujemo na opuštanje mišića,potičemo cirkulaciju i metabolizam, uvelike djelujemo na posturu te dovodimo novu, vitalnu energiju. Vrlo djelotvorno u eliminaciji celulita  masnih naslaga.  


Vezivno - refleksna masaža

Koristimo posebne pokrete kojima djelujemo na vezivno tkivo. Vezivno tkivo povezuje stanice, tkiva i organe dajući im oblik i mehaničku potporu. Služi za obranu organizma i prehranu organa. Ukoliko postoji promjena na unutarnjem organu, dolazi do povećane napetosti mišića i zadebljanja vezivnog tkiva u određenoj refleksnoj zoni kojoj taj organ pripada. Možemo reći da vezivno refleksnom tehnikom djelujemo na refleksne zone te na taj način refleksnim putem djelujemo na cijelo tijelo. Ova tehnika je vrlo djelotvorna u eliminaciji i redukciji celulita. 


Haubolt tehnika

Ovu tehniku možemo primjenjivati samostalno ili u sklopu drugih tehnika. Pomoću posebnih pokreta refleksnim putem stimuliraju se organi za eliminaciju (mokraćni mjehur, debelo crijevo, bubrezi, cirkulacija donjih ekstremiteta) i opuštaju se mišići na području lumbalne i sakralne kralježnice. Također, refleksnim putem se opušta i područje dijafragme i vrata.


Masaža iz bočnog položaja (za trudnice i gojazne osobe)

Pogodna je za trudnice, osobe sa viškom kila, nakon operacija... za osobe koje ne mogu ležati na trbuhu. 


Aromamasaža

Aromaterapija i masaža su tretmani koji pokazuj najbolju sinergiju kod primjene u salonima.
Masaža je jedan od najblagotvornijih načina postizanja i očuvanja zdravlja.

Ona snažno djeluje na zdravlje i raspoloženje, stimulira krvotok i na taj način omogućuje bolju prehranu i oksigenizaciju tkiva, opušta mišiće, potiče probavu, a stimuliranjem limfnog sustava ubrzava izlučivanje otpadnih tvari.
Masaža je izvrstan prirodni način za otklanjanje stresa, a u kombinaciji s aromaterapijom njen će se učinak izrazito pojačati.

Aromaterapija podrazumijeva terapeutsku uporabu eteričnih ulja.

Eterična ulja koja se koriste u aromaterapiji, izvorni su ekstrati biljaka dobiveni iz različitih djelova biljaka.

Preporuča se za prevenciju opuštanja kože uslijed gubitka na težini i prirodnom procesu starenja pomažući pri zatezanju kože.


Raindrop

RAINDROP MASAŽA SPAŠAVA KRALJEŽNICU!
Raindrop masaža je nježna tehnika masaže, a specifična je po tome što se nanose veće količine čistih eteričnih ulja na područje kralježnice. Raindrop tehnika se temelji na teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija, koji se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo i na taj način iskrivljuju kralježnicu.U raindrop tretmanima koriste se eterična ulja koja djeluju balansirajuće, antibakterijski, antivirusno, spazmolitično, analgetično i poticajno na cirkulaciju. Odabrane kombinacije eteričnih ulja koja se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu, ulaze u tkivo, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam. Raindrop masaža se preporučuje kod svih bolesti kralježnice, prevencije nastanka prehlada i gripa, stresa, nesanice, nervoze, smanjenog imuniteta, kroničnog umora i depresija.

Kako se izvodi raindrop masaža?

Raindrop masaža svoje korijene ima u iscjeliteljskim tehnikama koje su koristili američki Lakota indijanci. Oni su koristili esencije biljaka za podizanje energije duše i tijela, kapali ih direktno na kralježnicu i razmazavali orlovim perom. Dobro, mi danas ne radimo orlovim perom, ali zato imamo nježne ruke kojima radimo lagano i pažljivo. Masaža se izvodi tako da se leđa lagano premažu tankim slojem biljnog ulja i zatim se kapaju eterična ulja s visine od otprilike 20cm, poput kišnih kapi (od tuda i taj pomalo romantični naziv - raindrop). Zatim se nježno utrljavaju duž kralježnice i leđnih mišića. Na kraju se na leđa stavlja topli mokri ručnik, pokrije se suhim ručnikom i plahtom i dok se ručnik hladi masiraju se stopala.
Treba reći da ovo nije svemoćna tehnika i da možda neće kod svakoga pokazati iste rezultate, ali moje dosadašnje iskustvo u primanju i pružanju raindrop masaže je predivno. Nakon raindrop tretmana osjećate se laganii smireni, a nešto najljepše je pogledati se u ogledalo i vidjeti poseban sjaj u očima koji nam daje mir, prestanak bolova, i predivna energija eteričnih ulja.
Važno je napomenuti da biljna ulja koja se mažu na leđa moraju biti hladno prešana i nerafinirana, a eterična ulja moraju biti isključivo aromateraspijske kvalitete, precizno kemijski i botanički definirana.
Napomena: ova tehnika se ne primjenjuje kod trudnica. Kod djece se može izvoditi, ali tada treba i dozu i vrstu eteričnih ulja prilagoditi dobi djeteta.


Anticelulitna

Dali je žena pogođena narandžinom korom i u kojem omjeru, u prvome redu o tome odlučuje njezina nasljedna predispozicija, jer se slabo vezivno tkivo nasljeđuje.

Ukoliko se celulit jednom razvije, situacija se pogoršava uslijed međusobno povezanih problema kod razmjene tvari.Za to su odgovorne napuhane masne stanice koje spriječavaju protok limfi i krvi, pri čemu se voda tjera u tkiva koja se nalaze u okruženju.
Sport i promjene u ishrani su dvije mogućnosti kako izbjeći celulit, a učinkovita mogućnost u kozmetičkim salonima je anticelulitna masaža.

Ovom dubinskom masažom čije se djelovanje pojačava anticelulitnom kremom, tijelo se oblikuje, a celulit smanjuje.

Jako se dobro kombinira sa body-wrapping tretmanima za smanjenje obujma i celulita.


Maderoterapija

MADEROTERAPIJA - anticelulitna masaža drvenim oklagijama!

Postiže vrhunske rezultate u razbijanju celulita i masnih naslaga, podiže tonus i učvrćuje tkivo - lifting ! Potrebno je minimalno 3x tjedno dolaziti na tretmane a mogu se kombinirati sa zamatanjem kofeinskim šećernim gelom koji pojačava smanjivanje obujma.

Imamo pakete maderoterapije od 5, 10 i 15 tretmana.

1 tr. 40 min. (noge i trbuh) = 175,00/160,00 (za gotovinu)

1 tr. 60 min. (tijelo) = 250,00/230,00

5 tr. = 5% popusta

10 tr. = 15% popusta

15 tr. = 20% popusta

Za plaćanje paketa a pojedinačno je svaki 10 tr. gratis.


Masaža leđa i vlasišta

Masaža leđa ili masaža cijelog tijela?

Uvijek bi preporučili masažu cijelog tijela, jer je to najbolji izbor. Pokrijete sve opcije, i natečene noge, i bolove u leđima, i napetosti u vratu, lošu cirkulaciju, nesanicu, ljutnju, emotivnu iscrpljenost. I sve ostalo što vam padne na pamet. Nemojte zaboraviti ni značaj koji na naše emotivno i metnalno zdravlje ima ljudski dodir. I to ne samo nakon rođenja i u prvim mjesecima života. Nego cijeli naš život, i kada smo odrasli ljudi.
Jednostavno, masaža je zaista najbolje što možete napraviti za svoje zdravlje.

Ali nekad ljudi jednostavno nemaju vremena. Ili je većina njihovih problema, bolova, osjećaja napetosti i težine upravo u leđima. Što ne čudi s obzirom na izazove s kojima se današnji čovjek susreće.
Leđa su velika skupina mišića na našem tijelu koja sudjeluje u puno pokreta ali odražava i način na koji držimo svoje tijelo.

Učinkovita masaža leđa svakako bi trebala uključivati masažu vrata, potiljka (ali i cijelog vlasišta!), ramena, nadlaktica, leđa i gluteusa. Poželjno je i vrat sa prednje strane, te ramena i gornji dio prsnog mišića.
Optimalno je vrijeme za ovakvu temeljitu masažu 30 minuta. Ali preporučujem i 45 minuta. U tih 45 minuta se može sustavno obraditi navedeno područje leđa i sve povezane mišićne grupe tako da se klijenti zaista osjećaju lakše, opuštenije i mentalno i emotivno i fizički nakon što je masaža gotova.
U tom se vremenu intenzitet bolova s kojima su došli smanjuje najmanje za 50%, opseg pokreta sudjelujućih zglobova otprilike isto toliko.

Ukoliko su bolovi u leđima kronični i dugotrajni, važno je u razdoblju od nekih 10-15 dana ponoviti tretman još barem dva puta. Obično savjetujemo svojim klijentima da između jednog i drugog tretmana bude cca 4-5 dana kako biste pustili tkivu da se oporavi i regenerira.


Refleksna masaža stopala

Prva saznanja o refleksoterapiji sežu veoma daleko u prošlost.
Postoje materijalni dokazi da je refleksoterapija poznata više od četiri tisuće godina.

Uz Egipćane, Kinezi su je također primjenjivali uz akupunkturu.
Na zapadu se ova metoda spominje početkom dvadesetog stoljeća.

Uvedena je u jednu ortopedsku kliniku gdje su mnogim pacijentima tretmani ublažili bolove, poboljšali pokretljivost.
Refleksoterapija polazi od pretpostavke da je tijelo energetsko polje podijeljeno na deset energetskih zona koje se protežu okomito od stopala do vrha glave.

Svaki poremećaj pritoka energije u ovom podrućju može utjecati na svaki organ ili svaku funkciju.

Važno je saznanje da se svaki dio tijela, svaki organ, ocrtava na dlanovima i tabanima. Ukoliko je došlo do blokade na nekoj točki meridijana, protok energije je otežan i zbog toga dolazi do energetske blokade na ovom mijestu.

Refleksoterapeut odstranjuje tvrde, zrnaste naslage na krajevima meridijana, na dijelovima tabana koji odgovaraju određenom dijelu tijelesnih organa.
Tek kada jedna serija ovih masaža uspije odkloniti blokadu i ponovno uspostaviti ravnotežu, tada se može očekivati i prestanak bolova.
Masaža refleksnih zona na stopalima i dlanovima je sve popularnija metoda alternativne medicine.
Ova terapija je potpuno bezopasna vrlo ugodna i opuštajuća, a cilj joj je ublažavanje stresa i napetosti, normalizacija tjelesnih funkcija, te poboljšanje cirkulacije i rada nervnog sustava.


Masaža šećernim gelom (anticelulitna, deep healing-leđa, lifting lica)

Glavni sastojak šećernog gela je Glukoza, koja je sastavni dio našeg tijela, hidroskopna je, zadržava i veže na sebe vlagu što nam je važno za hidrataciju kože. Glukoza ima vrlo malu molekulu te može prodrijeti duboko u kožu i postaje transporter za aktivne tvari koje želimo unijeti.

-Sweet coffee – anticelulitna masaža koja zbog posebnosti preparata i načina rada daje brže rezultate nego klasična anticelulitna masaža. Radi se s 2 % kofeinom koji je rastopljen u šećernom gelu. Kao dobar prijenosnik koji unosi kofein ravno u masnu stanicu, nudi nam vrlo efektni anticelulitni i tretman za mršavljenje. Važno je naglasiti da Pandy s masaža ima posebne pokrete koji u suradnji sa šećernim gelom izazivaju hiperemiju i prirodni vakuum efekt koje nam pomaže pri bržoj razgradnji masnih stanica i izbacivanju štetnih tvari iz organizma.

- Sweet ProAge lifting masaža lica i

- Sweet Healing Detox masaža leđa je nastala kao sinergija različitih masažnih tehnika i pokreta.Prilikom masaže razvijamo ovisno o tehnici slabiji ili jači vakuumski efekt te tako intenzivno stimuliramo mikrocirkulaciju te aktiviramo limfu i samim time izmjenu tvari u koži i mišićima pa su odlične kod bolnih stanja i problematične kože lica i leđa.


Ručna limfna drenaža nogu i trbuha

Djelujemo na cirkulatorni i limfni optok kod zastoja tekućine i edema.Uglavnom do zastoja dolazi zbog slabe cirkulacije.Ovom tehnikom potpomažemo vraćanju tekućine u cirkulatorni sustav te smanjivanju otečenosti i edema, također je koristimo kod edematoznog celulita.