Medicinska mikropigmentacija


Areola, scalp i brada (prorijeđena kosa ili brada),alopecija,ožiljci

Mikropigmentacija skalpa i ožiljaka je metoda pigmentacije kože glave i tehnika kojom se nadomješta gubitak kose kod žena i muškaraca, a može pomoći i kod alopecije i prikrivanja ožiljaka. Ako se želite rješiti prorijeđene kose ili ćelavosti potpuno bezbolnom metodom ova metoda mikropigmentacije je upravo za Vas.

   

Mikropigmentacija kože glave ili vlasišta (skalpa) podrazumijeva ubacivanje pigmenta mikroiglom u epidermis glave, na mjestima gdje je nekada bila kosa, ali je usljed različitih faktora došlo do gubitka kose ili prorjeđenosti. Odlično rješenje kako za muškarce, tako i za žene koje imaju ovakav problem.
Prednosti nad operativnom tehnikom (transplatacijom kose) su sljedeće: daleko brže dođemo do krajnjeg rezultata, nema oporavka što znači da odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svakodnevnim obvezama, nema nikakve bolnosti osim laganog subjektivnog osječaja peckanja, nakon 2 do maksimalno 4 tretmana „puniji“ i gušći izgled kose. Naravno, ovaj tretman je i pristupačniji, nosi minimalan gotovo nikakav rizik i daleko manje košta nego tranplatacija kose.
Tretman mikropigmentacije odlično simulira dojam guste kose nakon brijanja glave. Kod onih koji imaju dužu kosu, ali mjestimično prorjeđenu, mjesta na kojima kosa nedostaje se uspješno popunjava pigmentom i stvara se dojam gustoće.
Trajanje rezultata je individualno i ovisi o puno faktora. U pojedinim slučajevima rezultat traje i do 4 godine, ali prosjek je između 1.5 – 2.5 godine, a onda je potrebna korekcija. U pojedinim slučajevima potrebna je vrlo mala korekcija, a to zavisi od mnogo faktora (izlaganje suncu, metabolizam, briga o vlasištu, itd). Klijent je taj koji će doprinijeti samom rezultatu i trajnosti tretmana ovisno o tome kako brine o vlasištu.

Pigment neće potpuno i u cjelosti nestati, već će mjestimično blijediti kada je vrijeme za korekciju.

Medicinska mikropigmentacija Areole,bradavice i ožiljka - je tehnika mikropigmentacije koja se radi ukoliko areola i bradavice nisu sačuvane,nema ih ili su nejednake, djelomične, ožiljkaste i sl.

Nakon mastektomije i rekonstrukcije dojke oporavlja se volumen, ali ne i areola dojke. To često dovodi do psihičkih problema kod pacijenta.

U slučaju kada jedne areole nema,oslanjamo se na zdravu areolu kao referenca za postavljanje parametara boja i oblika: takav način daje najbolji mogući prirodni i simetričan rezultat

U slučaju odsutnosti obje areole, pokušavamo s primjenom parametara boja, oblika i drugih pojedinosti najprikladnijih za morfološku karakteristiku klijenta.

Kao rezultat dobije se najprirodniji i simetričan izgled

U slučajevima gdje sama bradavica nije obnovljena ili je nema, s bojama stvaramo 3D efekt koji u potpunosti daje izgled volumena u bradavici

Mikropigmentacijom možemo kamuflirati bjelkaste ožiljke koji ostaju oko areole.