Skinial - nelasersko uklanjanje tetovaža i premanentnog makeupa


      s

Inovativan pristup koji su razvili njemački stručnjaci te patentirana švicarska formula koja uklanja tetovaže pomoću prirodnog odbacivanja kože.

PREDNOSTI SKINIAL TRETMANA

- UKLANJA SVE BOJE - Naš postupak uklanjanja tetovaža bez lasera može ukloniti sve boje i kombinacije boja.

- MANJI BROJ TRETMANA - u odnosu na tretman laserom, broj tretmana sa Skinial-om je značajno manji. U slučaju manjih tetovaža (do 16 cm2), naravno ovisi o obliku, ali uglavnom je potrebno samo 3-4 tretmana za uklanjanje tetovaže. Znači, povoljniji je od uklanjanja tetovaže laserom.

SKINIAL - NELASERSKO UKLANJANJE TETOVAŽE I TRAJNE ŠMINKE

- prirodan način uklanjanja tetovaže bez lasera

- sistem uklanjanja tetovaže bez lasera dostupan širom svijeta

- mi je ne izblijedimo …..mi je uklanjamo !

- zaštićena švicarska formula

- revolucionarna, inovativna njemačka i švicarska domišljatost

KAKAV JE TIJEK TRETMANA ?

Tijekom našeg postupka uklanjanja tetovaže koristimo prirodno odbacivanje kože te njen proces zacijeljivanja kako bi u potpunosti uklonili tattoo pigment iz tijela. Korištenjem uređaja za mikropigmentaciju uklanjamo u vidu kružića manje dijelove epidermisa s maksimalnom dubinom od 0.3 mm. Ostavljanjem kožnih mostova između kružića smanjuje se rizik od ožiljaka nego što je to slučaj kada se tretiraju veće površine kože.

Patentirana tekućina za uklanjanje SKINIAL-EX, temeljena na mliječnoj kiselini, primijenjuje se na tretirano područje. Ona polako prodire kroz tattoo pigment i stvara reakciju s makrofagima koji su bili zaduženi za enkapsulaciju pigmenta sve do sada. Zahvaljujući djelovanju tekućine na makrofage ove stanice izgube na snazi te oslobađaju tattoo pigment. Makrofage koje su do tada okruživali i štitili tattoo pigment, obrambeni sustav organizma prepoznaje kao strano tijelo i odbacuje ih direktno na površinu kože gdje se oblikuje krasta. Krasta se kroz nekoliko dana osuši a tretirani dio kroz nekoliko tjedana skroz zacijeli.

8 -10 tjedana nakon prvog tretmana uklanjanja tetovaže daljnji tretman se može nastaviti na okolnim područjima sve dok se cijela tetovaža ne ukloni. Nakon što se proces zacijeljivanja tretiranog područja završi koži se vraća originalna boja te se može ponovo tetovirati.

KOJE SU PREDNOSTI SKINIAL TRETMANA?

- Uklanja sve boje - naš postupak uklanjanja tetovaže bez lasera ,može ukloniti sve kombinacije boja i njihove mješavine većinom od prvog puta.
- Manji broj tretmana od lasera - u usporedbi sa laserskom metodom,broj tretmana Skinial -om je značajno manji.U slučaju manjih tetovaža ( do 16 cm2 ) naravno ovisi o obliku, obično je potrebno samo 3 do 4 tretmana uklanjanja tetovaže.Dakle,naš postupak je jeftiniji od laserske metode uklanjanja.

- Bez ostataka u organizmu - tattoo pigment napušta organizam kroz površinski sloj kože a prirodni tjelesni mehanizmi u potpunosti razgrađuju tekućinu za uklanjanje kroz nekoliko sati.Nikakve štetne tvari ne ostaju u organizmu.

- Manje boli - uklanjanje tetovaže Skinial-om obično je manje bolno od prvobitnog tetoviranja.

Kakvi rezultati se mogu očekivati?

Tetovaža nije grafit.

Klijenti često imaju visoka očekivanja od postupka uklanjanja tetovaže. Oni misle da se tetovaže mogu ukloniti bez obzira na veličinu i mjesto te da će koža izgledati isto kao prije tetoviranja. Niti jedan postupak ne može tako nešto garantirati. Ne može se garantirati uklanjanje tetovaže bez ožiljka.To najviše ovisi o kvaliteti kože pojedinca kao i od njegovog genetskog naslijeđa nego od korištenog postupka za uklanjanje.

Za razliku od zida sa grafitima koja se lako može obnoviti, koža je živi organ. Sukladno tomu, svatko reagira drugačije. Ukoliko se ništa više od tetovaže ne može uočiti na udaljenosti od jednog metra, smatramo da je postupak imao dobre rezultate. Tijekom detaljne konzultacije prije početka samog tretmana razgovaramo o Vašim očekivanjima te izvodljivim rezultatima.

Kod većine tetovaža koje smo uklonili, prethodna tetovaža ne može se uočiti prostim okom. U slučaju manje tetovaže, rezultati se mogu očekivati nakon 2 do 3 tretmana a vračanje kože u normalno stanje od 9 do 12 mjeseci kasnije. Ovo je posljedica procesa zacijeljivanja koji između svakog tretmana traje od 8 do10 tjedana. Koži će često trebati više vremena kako bi crvenilo potpuno nestalo. Za uklanjanje veće tetovaže je naravno potrebno više vremena. Što je tetovaža veća, to je veći rizik od ožiljaka.

Koji su rizici ?

Tattoo pigment nije u potpunosti izbačen

Rijetko se desi da tattoo pigment ostane vidljiv. Međutim, postoje dobri razlozi zbog kojih prirodno odbacivanje može djelovati samo djelomično te se tattoo pigment i dalje zadržava u koži.

U većini slučajeva količina tattoo pigmenta je bila toliko velika pa je samo dio pigmenta mogao biti izbačen kroz površinski sloj kože.

Također je moguće da je tetovaža tetovirana toliko duboko u slojeve kože da tekućina za uklanjanje nikako ne može doprijeti do nje. Ako je profesionalni tattoo majstor radio tetovažu, ovo se rijetko desi.

Utjecaj lijekova i lokalne anestezije može dovesti do smanjenog odbacivanja pigmenta.

Poseban slučaj je tetovaža koja je bila već tretirana laserom. Ovisno od stanja potkožnog tkiva postoji mogućnost da je koža izgubila prirodnu funkciju odbacivanja zbog korištenja lasera. Da li će ovo biti slučaj kod Vas i kada se to zbiva, teško je zaključiti. Nekim ljudima je, nakon samo nekoliko laserskih tretmana, potkožno tkivo potpuno prekriveno ožiljcima, dok drugima prirodna sposobnost odbacivanja bez stvaranja ožiljaka odlično funkcionira i nakon čak deset laserskih tretmana.

Kako bi se ovo utvrdilo, najbolje je sačekati rezultate patch testa koji se radi na samo jednoj točki ili krugu kože.

Prema medicinskom istraživanju kod 5% populacije se javljaju hipertrofični ožiljci, učestalije kod mlađih nego starijih, kao i kod žena nego muškaraca. U suštini, svaka tetovaža je trajna ozljeda kože koja može dovesti do poremaćaja pigmentacije i mikroskopskih ožiljaka. Kod 20% tetovaža moguće je vidjeti ožiljke prije procesa uklanjanja tetovaže.

Cilj optimalnog uklanjanje tetovaže bez lasera je postizanje vizualnog dojma što sličnijoj normalnoj koži. Ovisno od tipa kože, mjesta tetovaže, godina klijenta , njenog/njegovog općeg zdravsvenog stanja (pušač, na medikamentnoj terapiji , česta konzumacija alkohola, itd) faza zacijeljivanja može trajati duže (do jedne godine) dok se ne postignu željeni krajnji rezultati.

U usporedbi sa laserskom metodom uklanjanja, Skinial metoda nosi značajno manji rizik od formiranja ožiljaka i poremećaja pigmentacije kože.