Body Wrapping


Pod pojmom body wrapping podrazumjeva se specijalna tehnika umotavanja prilikom čega se umotava cijelo tijelo od vrata do nožnih prstiju ili samo pojedini dijelovi tijela.

Ovdje se radi o kompresijskom tretmanu čiji je cilj pospješiti limfnu i krvnu cirkulaciju.
Kako bi se postiglo djelovanje koje utječe na vitkost preporučuje se 2 i pol litre tekućine (biljnog čaja) na dan.
Pogodan je za učvršćenje opuštenih dijelova kože, vraćanja kože na prvotno stanje nakon njezinog rastezanja nakon trudnoće, poremećaj u krvotoku, kod celulita, nakupina voda, opće uklanjanje štetnih tvari iz organizma, manjkavost vezivnog tkiva (umotavanjem se ojačava vezivno tkivo), kao dubinska njega kože, razbijanje neželjenih masnih jastučića (naslaga).

Kontraindikacije za omotavanje su trudnoća, opasnost od embolije, akutna upala (gripa), srčane tegobe, visoki krvni tlak, bubrežna oboljenja, jako vidljive proširene vene.

Problematične zone tretiraju se pomoću djelotvorne kreme, koncentrata gela te se čvrsto umotaju u specijalnoj foliji, zatim se u termodeci zagrijava oko 45-60 minuta.
Jako se dobro kombinira sa anticelulitnom masažom, gdje se koristi anticelulitna termoaktivna krema, koja daje osjećaj žarenja i izaziva umjereno crvenilo kože.
Pozitivni učinci ove metode su nepregledni: struktura kože postaje finija i glatkija, a silueta u kratkom roku postaje vitkija i čvršća.
Preporučuje se 2-3 puta tjedno najmanje 10 puta. Tretman u kojem se napravi i peeling tretiranog dijela tijela. Nakon kraće pauze 10 dana tretman se može ponoviti.