Vacuum


Celulit nastaje stvaranjem masnih naslaga u vezivnom tkivu,  najčešće na bokovima, trbuhu i stražnjici ili bedrima.

Masne stanice u donjem sloju kože tih područja gomilaju masnoću, rastu, a stjenka stanice se deformira.

Ova izobličenja izviru iz vezivnog tkiva i na površini kože nastaju udubljenja koja se još zovu i  „narančina kora“.

Pri otklanjanju celulita, ovom se terapijom pospješuje cirkulacija i eliminacija štetnih tvari ali i poboljšava tonus kože, opušta se mišićna napetost i pomaže u redukciji opsega tijela.

Vakum je terapija kojom se pojačava mikrocirkulacija, vraća tonus tkivu i reducira celulit, poboljšava cjelokupni izgled kože.

Obavlja se pomoću posebnog aparata kojim se masira tretirani dio tijela na principu usisavanja, tj. odizanja i razdvajanja vezivnog i masnog tkiva.

Ovim tretmanom se i stimulira protok limfe. Limfa je bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme i bijelih krvnih stanica.

Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koje se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci.

Limfne žile su vrlo tanke, a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića.

U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe.

Dakle, limfna drenaža je velika pomoć u medicinskom i kozmetičkom tretmanu kod različitih poremećaja drenaže limfe

...razni limfni edemi, slabe prokrvljenosti tkiva, teških i umornih nogu, pojave proširenih vena te kao osnovna terapija kod uklanjanja celulita.

Vakum se koristi i kod tretmana lica. Nježnim odizanjem epidermisa od potkožnog tkiva pospješuje se prokrvljenost kožnih struktura.

Mikrocirkulacija pripomaže u bržoj regeneraciji kožnog tkiva, što pospješuje nestanak ili redukciju manjih postojećih kožnih defekata,  limfna drenaža koja se provodi za vrijeme vakuumske terapije pospješuje izlučivanje otrovnih tvari te suvišne tekućine iz tijela, što pripomaže u detoksikaciji cijelog organizma.