Dijamantna mikrodermoabrazija


Nova metoda mikrodermoabrazije je dijamantna mikrodermoabrazija, koja za razliku od prethodne generacije aparata baziranih na kristalima (najčešće aluminij-oksida) koristi prave čestice dijamanta postavljene pod različitim kutovima i gradirane prema veličini dijamantnih čestica. Ovisno o problemu koji želimo tretirati, ali i cilju koji želimo postići (uklanjanje bora, hiperpigmentacija ožiljka ili pomlađivanja kože) i stanju same kože, biraju se različiti dijamantni nastavci najprikladniji za određeni problem. Tijekom tretmana „stari” sloj kože otklanja se vakuumom, koji istodobno stimulira fibroblaste na proizvodnju elastina i kolagena.

Nakon što se napravi mikrodermoabrazija, u kožu se ciljano unose supstancije koje su u deficitu (npr. ampule kolagena, liposoma, hijaluronske kiseline, različitih vitamina i minerala, itd...), a sve u cilju rješavanja određenoga kožnog problema.
Prednost dijamantne mikrodermoabrazije nad prethodnim generacijama aparata je ta što ni klijent niti terapeut nisu izloženi prašini kristala, čime se izbjegava iritacija dišnog sustava i kože, kao i mogućnost razvoja bilo kakve upale.

Kontraindikacije za primjenu mikrodermoabrazije:

  • akutna upalna stanja kože

  • Herpes zoster

  • terapija roakutanom

  • gljivična i virusna oboljenja kože

  • sumnjive promjene na koži

  • ljetno vrijeme kad je koža izložena suncu.

Mogućnosti u praksi

Uklanjanje bora i postizanje mladenačkog izgleda kože - Ovaj tretman često nazivaju i nekirurškim liftingom lica (lifting bez noža). Da bi uklonili sitne i znatno umanjili duboke bore, tretman mikrodermoabrazije obvezno se kombinira s vacuum terapijom . Tom metodom dubinske masaže kožnog i potkožnog tkiva znatno se pojačava mikrocirkulacija i propusnost kapilara, što omogućuje znatno bolju oksigenaciju kože i bolji metabolizam kože. Znatno se poboljšava i hidratacija izvanstaničnog prostora, čime se ubrzava i osigurava pravilan rad fibroblasta, odnosno jača obnova kolagenih i elastičnih vlakana, poboljšava tonus kože i jača muskulatura. Aparati novije generacije istodobno koriste i dijamantnu mikrodermoabraziju i vacuum terapiju, tako da se kombinacijom tih dvaju tretmana postižu izvanredni rezultati.
Nakon što smo dermoabrazijom obradili ciljanu površinu kože, tretman uvijek završavamo dopunskom dohranom supstancijama koje nedostaju. Pomoću ultrazvuka „upucavaju” se ampule čistog kolagena i liposoma, a ovisno o potrebi i stanju kože, i ampule vitamina (A, C, E...) ili koenzima Q10 koje ovim putem prodiru do samog matriksa kože. Tako obrađena koža izgleda mnogo mlađe, bore su znatno smanjene, one manje potpuno nestaju, a ten ima zdrav i svjež izgled.

Ublažavanje ožiljaka, smanjivanje pora, pročišćavanje tena - Dijamantnom mikrodermoabrazijom mogu se znatno umanjiti duboki ožiljci i dubina samih pora te omogućiti ubrzano stvaranje novih stanica i regeneracija oštećenog tkiva. Odstranjenjem orožnjeloga površinskog sloja, koža se pročišćava jer se pore dubinski čiste od nakupljenog sebuma i nečistoća (miteseri, komedoni), a zbog bolje prokrvljenosti uspostavlja se optimalan dotok hrane i kisika te odvod limfe, što umanjuje mogućnost stvaranja novih akni. Kao i u prethodnom slučaju, i ovdje se izvanrednom pokazala kombinacija dijamantne mikrodermoabrazije s vacuum terapijom. Naravno, da bi i ovaj tretman bio cjelovit, nadopunjuje se specijalnim ampulama za regeneraciju kože.

Uklanjanje hiperpigmentacija - Ovom metodom mogu se ukloniti sunčane pjege, staračke pjege, hiperpigmentacije kao posljedica akni i sve ostale hiperpigmentacije uzrokovane nekim drugim zdravstvenim poremećajem. I hormonski uvjetovane hiperpigmentacije mogu se tretirati i uspješno riješiti, ali uz obveznu liječničku terapiju kako bi se uklonio uzrok nastanka samog problema.
Područja hiperpigmentacije tretiraju se dijamantnom mikrodermoabrazijom, tako da se jačina dijamantnog nastavka postupno pojačava. Za vrijeme tretmana obvezno je korištenje kreme s visokim zaštitinim (SPF) faktorom i kreme za izbjeljivanje za kućnu njegu. Preporučuje se kombinacija tretmana s glikolnom kiselinom, jer se u toj kombinaciji rezultati doista odlični.