Mezoterapija (bez igle)


Što je mezoterapija ?

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih tvari mikroinekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo.Već duže od 50 god. koristi se za terapiju bola,sportskih ozljeda...,a zadnjih godina se sve više koristi u estetskoj medicini.Tehnikom mezoterapije mogu se tretirati određeni problemi na koži kao što su bore na licu,opuštena i dehidrirana koža lica,vrata i dekoltea,hiperpigmentacije a na tijelu je vrlo uspješna kod uklanjanja celulita i masnih stanica.

A B


Zašto NO NEEDLE mezoterapija ?

Zato što je mezoterapija bez igala (mezoporacija) apsolutna i najmodernija alternativa klasičnoj mezoterapiji ,pogotovo za osobe koje zbog straha  od igle izbjegavaju klasičnu mezoterapiju, a žele ukloniti problem opuštene kože,bora,fleka, masne i  problematične kože ,strija i celulita.Mezoporacija je proces koji omogućava unos aktivnih tvari u tkivo na dubinu jednaku mezoterapijskim inekcijama.

Na koji način radi NO NEEDLE mezoterapija ?

Sam mezoterapijski tretman radi na principu  mezoporacije i mezoosmoze.Kod djelovanja pulsirajuće,naizmjenične struje stvara se elektromagnetno polje pod čijim utjecajem nastaju privremeni vodeni kanali-mezopore i to u zaštitnom lipidnom sloju između epiderme i derme.Ti vodeni kanali omogućavaju unos aktivnih tvari u dublje slojeve kože.Zahvaljujući tom otkriću vodenih kanala ,kemičari
Peter Agree i Roderick Mac Kinnon dobili su Nobelovu nagradu 2003 g.


Kakve rezultate možemo očekivati ovim tretmanom?

U klasičnim tretmanima samo 10% aktivnih tvari koju koristimo u radu može doprijeti do dubljih slojeva kože,te su svi efekti samim tim ograničeni.Slična situacija je sa ostalim preparatima koje koristimo svakodnevno.Mezoterapija bez igle omogućuje da se apsorpcija aktivnih tvari (hijaluron,kolagen,c-vit....)poveća sa 10% na 99% na dubinu prodiranja 1 cm i 65% na dubini od 6 cm i ostaje oko 2 mjeseca,što nam daje ogromne mogučnosti kod tretmana lica i tijela,kako kod starijih tako i kod mlađih osoba.

Kontraindikacije za rad ?

Tretman mezoterapije ne treba raditi u trudnoći,.kod oboljelih od epilepsije ,dijabetesa ,tumora, kod osoba sa pacemakerom, gdje su prisutne metalne proteze....Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije u smislu iritacije ili reakcije tkiva nema jedino ako postoji alergija na neki od sastojaka.


Kako izgleda tretman u salonu ?

Kod prvog dolaska pregledamo stanje kože i ovisno o njenim potrebama dogovaramo tretmane.Poželjno je ako je koža nečista ,puna komedona da se prvo dobro mehanički očisti.
Tretman započinjemo jačim peelingom glikolna kiselina ili enzymski peeling ,zatim nanosimo koncentrat-serum i pripremamo kožu ultrazvukom za mezoterapiju –elektro pulsevima otvaramo mikro prolaze za aktivne substance koje prodiru u stanice.Da bi svi sastojci što duže ostali i djelovali ,zatvaramo prolaze i hladimo kožu –kriosondom ,stavljamo bogate hidrogelne maske na bazi hijalurona,kolagena , za izbjeljivanje ....
Potrebno je tretmane raditi u kurama od minimalno 6 puta .1-2 x tjedno,a odlični su rezultati kad se kombinira sa tretmanima mikrodermoabrazije.


2